Over Hart voor Democratie

Hart voor Democratie is een initiatief voor een referendum over de wetswijziging van de Wet op de orgaandonatie in verband met het opnemen van een actief donorregistratiesysteem. Het is een initiatief van burgers, voor burgers en stelt zich neutraal op. We strijden voor (het behoud van) het referendum, niet voor een mening over de nieuwe donorwet. Dat oordeel is aan de kiezer.

Leve het referendum!

Het referendum is het pronkstuk van directe democratie. Een wet, één op één met de kiezer, die het finale oordeel mag vellen: voor of tegen? Helaas: amper is dat prachtige instrument aan de burger gegund, of de regering wil het ons alweer afnemen. Het zou ‘niet brengen wat er van verwacht werd’, aldus het kabinet.

Ja, dat vinden zij. Maar zowel de kiezer als deskundigen denken daar anders over, en ook de praktijk wijst uit dat referenda wél brengen wat er van verwacht wordt:

Contact

De website, teken-applicatie en de logistiek achter het drukken en verwerken van alle referendumverzoeken worden verzorgd door Stichting GeenPeil. Voor (media-) vragen, opmerkingen en klachten staat de postbus op campagne@geenpeil.nl open.

Donaties voor deze referendumcampagne zijn uiteraard van harte welkom. Hart voor Democratie heeft geen eigen inkomsten.